kavak mantarı (kavurması) sote tarifi

 
Kavak mantarı ya da istiridye mantarı (kavurması) sote tarifi malzemesi
  1. yarım kilo kavak mantarı
  2. bir soğan
  3. iki domates
  4. iki sivri biber
  5. üç diş sarımsak
  6. iki kaşık zeytinyağ
  7. bir kaşık tereyağ
  8. karabiber, kimyon,
  9. tuz

yapılışı
  1. mantarı yıkayın, kuşbaşı doğrayın
  2. domatesi soyun, küp doğrayın
  3. soğanı yemeklik, biberi halka, sarımsağı kuşbaşı doğrayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine biber ve sarımsağı katın kavurun
  5. ardından domatesi katın kavurun
  6. üzerine 1 çay bardağı sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  7. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  8. ağır ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. kültür mantarıda aynı yöntemle pişirilir

afiyet bal şeker olsun


mantarla yapılan yemek çeşitleri
mantar çorbası, tavuklu mantar çorbası, mantarlı enginar yemeği, mantarlı makarna, mantar bastı, mantar salatası, mantar kavurması, mantarlı yumurta, fırında mantar, kiremitte kaşarlı mantar, mantarlı et yemeği, mantarlı tavuk incik yemeği, mantarlı tavuk sote, mantarlı et sote, mantarlı pilav, mantarlı omlet, mantarlı börek, mantarlı bulgur pilavı, mantar pane, mantarlı spagetti makarna, mantar pilakki, mantarlı milföy böreği, mantar musakkası, mantarlı köfte, kağıtta mantar, mantarlı kol böreği, mantarlı kek, mantarlı pizza, kremalı mantar çorbası, mantar yahni, mantar dolması, güveçte mantar yemeği, mantarlı hindi yemeği, mantar ızgara, mantar dolması

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır