250 gr. mantar çorbası, sütlü yapımı
250 gr. mantar çorbası, sütlü yapımı: Mantar çorbasını hiç denememişseniz eğer, yapın ve tadın. Bakın bakalım, mantarla yapılan çorbanın nefasetine. Ve bir de çorbanızı tereyağlı yaparsanız, tadına doyamazsınız.
mantar çorbası tarifi malzemesi
- 250 gram kültür mantarı
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- bir kaşık un
- bir bardak süt
- karabiber, tuz
- maydanoz
- yarım limon
mantar çorbası'nın yapılışı
- mantarı yıkayın, süzün
- yarım limonu üzerine sıkın, karıştırın
- 2-3 mm. kalınlıkta doğrayın
- sos'unun hazırlanması
- kap içine 1 kaşık tepeli un'u ve 1 bardak süt'ü koyun, çırpın
- yağ içinde mantarları kavurun, üzerine 4 bardak sıcak su ve sos'u dökün, karıştırın
- kapağı kapatın ve ağır ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- tuzunu ayarlayın, karabiber ve maydanozu serpin.
afiyet bal şeker olsun