250 gr. mantar çorbası, sütlü yapımı


250 gr. mantar çorbası, sütlü yapımı: Mantar çorbasını hiç denememişseniz eğer, yapın ve tadın. Bakın bakalım, mantarla yapılan çorbanın nefasetine. Ve bir de çorbanızı tereyağlı yaparsanız, tadına doyamazsınız.

mantar çorbası tarifi malzemesi
  1. 250 gram kültür mantarı
  2. yarım çay bardağı zeytinyağ
  3. bir kaşık un
  4. bir bardak süt
  5. karabiber, tuz
  6. maydanoz
  7. yarım limon

mantar çorbası'nın yapılışı
  1. mantarı yıkayın, süzün
  2. yarım limonu üzerine sıkın, karıştırın
  3. 2-3 mm. kalınlıkta doğrayın
  4. sos'unun hazırlanması
  5. kap içine 1 kaşık tepeli un'u ve 1 bardak süt'ü koyun, çırpın
  6. yağ içinde mantarları kavurun, üzerine 4 bardak sıcak su ve sos'u dökün, karıştırın
  7. kapağı kapatın ve ağır ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. tuzunu ayarlayın, karabiber ve maydanozu serpin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır