karışık kızartma tarifi



En güzel yenilesi kızartma yaz mevsiminde yapılır. Nedeni ise, kızartma yapılacak sebzeler doğal gelişimini yaz mevsiminde tamamlar. Yani, hiçbir sebze sera ürünü değildir. Ne var ki, kızartma yapmak çok kolay olmasına rağmen herkes iştahla yenilebilecek kızartma yapamaz. Sebebi de, kızartılan sebzelere uygun sosun yapılamamasıdır. Uygun sos ise, damağımızın en sevdiği tatların uygun ölçü ve yöntemle hazırlanmasıdır. Tarifim işte onun için yazıldı. Deneyin, tadın ve notunuzu verin.

karışık kızartma tarifi malzemesi
  1. iki patlıcan
  2. iki kabak
  3. altı sivri biber
  4. dört domates
  5. üç diş sarımsak
  6. karabiber, kimyon, tuz
  7. yarım kaşık salça
  8. kızartma yağı

kızartmanın yapılışı
  1. patlıcanı alacalı soyun, dilimleyin, tuzlu suda bekletin ve sıkın
  2. kabağı kazıyın ve doğrayın, domatesi rendeleyin
  3. sarımsağı iri doğrayın
  4. biber, patlıcan ve kabağı ayrı ayrı kızartın, bir tabak içine alın

domates sosunun hazırlanması
  1. az yağ içinde salçayı kavurun,
  2. üzerine domatesi katın ve kavurun
  3. ardından sarımsak, 1 çay bardağı sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  4. ağır ateşte sosu az sulu elma püresi kıvamına gelinceye kadar pişirin
  5. ve patlıcan, kabak, biber tabağının üzerine dökün.
  6. ya da diğer malzemeleri sosun içerisine alın, karıştırın
  7. bir dakika pişirin ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun