karnabahar kızartması tarifi

 
karnabahar kızartması tarifi malzemesi
  1. yarım kilo karnabahar
  2. bir kaşık sirke
  3. bir yumurta
  4. bir bardak süt
  5. bir bardak un
  6. bir çay kaşığı kabartma tozu
  7. kızartma yağı
  8. tuz

yapılışı
  1. karnabaharı dal dal ayırın
  2. tencereye su, 1.5 tatlı kaşığı tuz, 1 kaşık sirke koyun kaynatın
  3. karnabaharları katın, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. sos'unun hazırlanması
  5. kase içine yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz koyun, çırpın
  6. üzerine un katın, boza kıvamına geldiği anda kabartma tozunu katın, karıştırın.
  7. karnabaharları sos'a bulayın fazla kızgın olmayan yağ içinde
  8. altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın,
  9. sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

afiyet bal şeker olsun