kanat ızgara tarifi

 
kanat ızgara tarifi malzemesi
  1. bir kilo tavuk kanat
  2. bir orta boy soğan
  3. iki diş sarımsak
  4. bir kaşık domates salçası
  5. bir kaşık yoğurt
  6. yarım çay bardağı ayçiçek yağ
  7. karabiber, kimyon, tuz

yapılışı
  1. soğanı, sarımsağı soyun,
  2. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  3. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  4. sos'un hazırlanması
  5. tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
  6. yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
  7. kanatları tencereye alın sos ile karıştırın
  8. kapağı kapatın
  9. kanatları en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
  10. kanatları hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.

afiyet bal şeker olsun