kabak kızartma tarifi



kabak kızartma tarifi
Bu tarifi bir kez denedikten sonra, başkaca tarif peşinde koşacağınızı zannetmiyorum. Kabak tava yapmak gayet kolay, kabakları bu yöntemle kızartın ve ardından üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin, kabak tavanız hazır.

kabak kızartma malzemesi
  1. iki kabak
  2. bir bardak süt
  3. bir çay bardağı un
  4. kızartma yağı
  5. tuz

kızartmanın yapılışı
  1. kabakları soyma aletinin tırtıllı kısmı ile kazıyın
  2. uzunlamasına ince dilimleyin, üzerine tuz serpin
  3. bir kap içerisine alın, üzerin 1 bardak sütü dökün
  4. ve 30 dakika dinlendirin.
  5. dilimlerin her iki yüzünü unlayın,
  6. kızgın yağ içerisinde altın sarısı renginde kızartın,
  7. sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

afiyet bal şeker olsun