güveç tarifi

 
güveç tarifi malzemesi 
  1. yarım kilo kuşbaşı et
  2. kuzu dana fark etmez
  3. bir iri soğan
  4. üç domates
  5. üç sivri biber
  6. iki patlıcan
  7. iki patates
  8. dört diş sarımsak
  9. kekik, karabiber, tuz
  10. iki kaşık zeytinyağ
  11. toprak güveç kabı

yapılışı 
  1. soğanı, patlıcanı, patatesi, domatesi halka doğrayın
  2. güveci yağlayın
  3. güveç tabanına önce etleri yayın
  4. üzerine sırası ile patates, patlıcan ve soğan halkalarını yayın
  5. aralarına sarımsakları koyun
  6. en üste domates halkalarını yayın
  7. üzerine sivri biberleri koyun
  8. ardından tuz, karabiber, kekik serpin
  9. bir bardak sıcak suyu gezdirin
  10. kapağını kapatın
  11. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

afiyet bal şeker olsun