etli patates yemeği: kemikli kuzu etli tencerede yapılışı


etli patates yemeği: kemikli kuzu etli tencerede yapılışı ve malzemesi
  1. yarım kilo patates
  2. 250 gram kemikli kuzu eti
  3. bir soğan
  4. bir domates
  5. bir sivri biber
  6. bir kaşık salça
  7. yarım çay bardağı zeytinyağ
  8. iki diş sarımsak
  9. karabiber, kimyon, tuz

yapılışı
  1. patatesleri soyun ve küp, halka ya da elma dilimi doğrayın
  2. soğanı yemeklik, biberi halka doğrayın, eti yıkayın
  3. yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve biberi katın hafif kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
  6. üzerine patates, 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuz'u katın
  7. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  8. ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. kuzu eti, kemikli kemiksiz fark etmez

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır