etli nohut yemeği tarifi

 
etli nohut yemeği tarifi malzemesi
  1. 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  2. iki bardak nohut
  3. bir soğan
  4. yarım çay bardağı zeytinyağ
  5. bir kaşık domates salçası
  6. karabiber, kimyon, tuz

yapılışı
  1. nohutu bir gece boyu, akşamdan ıslatın
  2. sabah süzün, suyunu değiştirin
  3. ve yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlayın
  4. yağ içinde eti rengi dönünceye kadar kavurun
  5. üzerine soğanı katın kavurun
  6. ardından salçayı katın kavurun
  7. üzerine nohut, 6 bardak sıcak su,
  8. karabiber ve kimyonu katın, karıştırın.
  9. kapağı kapatın
  10. ağır ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  11. yemeğin tuzunu karar hale getirin.

afiyet bal şeker olsun