etli bezelye tarifi

 
etli bezelye tarifi malzemesi
  1. yarım kilo taze iç bezelye
  2. 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  3. yarım çay bardağı zeytinyağ
  4. bir soğan
  5. bir havuç
  6. bir patates
  7. bir kaşık salça
  8. iki diş sarımsak
  9. karabiber, kimyon
  10. tuz

yapılışı
  1. patates ve havuçu küp,
  2. soğanı yemeklik, sarımsağı iri doğrayın
  3. yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine soğanı katın kavurun, üzerine havuç ve sarımsağı katın kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun,
  6. üzerine patates, bezelye, 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  7. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın, ağır ateşte
  8. bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  9. sormayın, havuçlarım ince olduğu için küp doğrayamadım

afiyet bal şeker olsun