2 bardak pirinçle en kolay pilav tarifi


2 bardak pirinçle en kolay pilav tarifi, yapımı ve malzemesi
Pilav yaparken pirinç veya bulgur, kaynayan su içerisine doğrudan konularak pişirilirse buna salma pilav denir. Salma pilav yöntemi ile pilav pişirmek en kolay olanıdır, risksizdir. Elbette bu yöntemin de bir kuralı vardır. Pirinç, su, yağ ve ısı miktarı ölçülü olmalıdır. Unutmayın, pirinç üreticileri tarafından hasat sonrası tam olarak kurutulmamışsa yaş kalır. Bu yaş pirinç ile pilav yapılırsa az su çeker. Fazla kurutulmuş pirinç ise, çok su çeker.

Pirinçinizin ne kadar su çektiğini ilk pilav yaptığınızda ölçün ve sonraki pilavlarınızda tesbit ettiğiniz ölçüyü kullanın. Pirinçiniz çok kuru ise, pilavınızı (1 ölçü pirinçe, 1.5 ölçü su kullanarak) yapmışsanız muhtemelen pilav suyunu çekince diri kalacaktır. O zaman yapmanız gereken pilavınızın üzerine yarım ölçü kaynar su ilave ederek pilavınızı pişirmeye devam edin.

Pilav pişirirken margarin, tereyağı, bitksisel yağlar ve zeytinyağı kullanılabilir. Pilav yaparken 1 su bardağı pirinç ölçüsüne 50 gram ölçüsünde yağ kullanmak en idealidir. Pilavınızda kullanacağınız yağ miktarını buna göre ayarlarsanız, pilavınız tadından yenir. Pilavınızı pişirirken kulanacağınız ısı miktarı ise, ocağınızın en küçük gözü ve en kısık alev ayarıdır.

salma pilav malzemesi
  1. iki bardak pirinç
  2. üç bardak su
  3. iki yemek kaşığı tereyağ
  4. tuz

pilavın yapılışı
  1. pirinçi berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın
  2. tereyağını eritin, üzerine 3 bardak suyu koyun kaynatın
  3. 2 bardak pirinçi ve tuzu katın, tuzunu ayarlayın,
  4. bir kez tencereyi fokurdatın ve kapağı kapatın
  5. ağır ateşte pirinç suyunu çekinciye kadar pişirin.
  6. 15 dakika dinlendirin, servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır