basma kadayıf tatlısı tarifi


 
malzemesi
400 gram kadayıf
150 gram tereyağ
200 gram ceviz içi
dört bardak toz şeker
üç bardak soğuk su
bir kaşık limon suyu
30 cm. çapında tepsi

şerbeti
tencere içine 4 bardak şeker, 3 bardak su,
1 kaşık limon suyunu koyun kaynatın.
şerbet kaynamaya başladıktan sonra,
kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın
ocağı söndürün

yapılışı
ceviz içini iri kıyın, tepsiyi yağlayın
kadayıfı açın, iki santim uzunlukta doğrayın
ve bir kabın içerisine alın
yağı eritin, kadayıfların üzerinde gezdirin
kadayıfları bir güzel harmanlayın ve ikiye bölün
kadayıfın yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayın
üzerine ceviz içini serpin
diğer yarısını ikinci kat olarak yine bastırarak yayın
tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
altını ve üstünü kızartın, fırından alın ve soğutun
üzerine sıcak şerbeti dökün
soğumaya bırakın

afiyet bal şeker olsun