basma kadayıf tatlısı tarifi


Basma tel kadayıf tatlısı; adından da anlaşılabileceği gibi, kadayıf tepsiye bastırılarak yapılır. Kadayıfı bastırma işi tencere tabanı, kullanılan tepsiden küçük bir tepsi veya avuç içi ile olabilir.

Basma kadayıf tatlısı tarifi ve malzemesi:
400 gram kadayıf
150 gram tereyağı
200 gram ceviz içi
dört bardak toz şeker
üç bardak soğuk su
bir kaşık limon suyu
30 cm. çapında tepsi

Kadayıfın şerbeti:
Tencere içine 4 bardak şeker, 3 bardak su, 1 kaşık limon suyunu koyun kaynatın. şerbet kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocağı söndürün

Basma kadayıf tatlısı yapımı:
  1. ceviz içini iri kıyın, tepsiyi yağlayın
  2. kadayıfı açın, iki santim uzunlukta doğrayın
  3. ve bir kabın içerisine alın
  4. yağı eritin, kadayıfların üzerinde gezdirin
  5. kadayıfları bir güzel harmanlayın ve ikiye bölün
  6. kadayıfın yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayın
  7. üzerine ceviz içini serpin
  8. diğer yarısını ikinci kat olarak yine bastırarak yayın
  9. tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  10. altını ve üstünü kızartın, fırından alın ve soğutun
  11. üzerine sıcak şerbeti dökün, soğumaya bırakın
afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır