barbunya pilaki tarifi

 

barbunya pilaki tarifi malzemesi
  1. yarım kilo kuru barbunya fasulye
  2. bir soğan
  3. bir havuç
  4. bir patates
  5. iki diş sarımsak
  6. bir kaşık salça
  7. yarım çay bardağı zeytinyağ
  8. bir çay kaşığı toz şeker
  9. maydanoz
  10. tuz

yapılışı
  1. fasulyeyi bir gece boyu, akşamdan ıslatın
  2. sabah süzün ve 30 dakika ağır ateşte haşlayın
  3. patates, havuç ve soğanı doğrayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun
  6. üzerine 5 bardak sıcak su, fasulye, patates ve toz şekeri katın, karıştırın
  7. kapağı kapatın, ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. tuzunu ayarlayın ve maydanozu üzerine serpin.

afiyet bal şeker olsun